vineri, 27 ianuarie 2012

Bluza cu maneci scurte - Bolero

O bluza cu maneci scurte cu un mod de lucru interesant: se lucreaza pe latime de la stanga la dreapta. Fara cusaturi.
   Se incepe de la partea fara butoniere, se lucreaza fata. Se lasa ochiurile pentru spate pe o andrea ajutatoare, si se continua cu maneca (aprox. 25cm). Se unesc ochiurile si se lucreaza spatele. Se pun ochiurile pentru fata separat, se lucreaza cealalta maneca, si din nou se unesc si se termina si partea fata cu butoniere. La final se ridica ochiuri pentru partea de sus si se lucreza un elastic 2x2 (se scade pe model raglan, fata si spate, in dreptul manecii.).

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

bereta tricotata cu floricica

O bereta tricotata pentru fetite. Cu floricica. Fara floricica nu are farmec.
Este lucrata de jos. Am pus 96 de ochiuri si am facut marginea 2*2, 3 cm. Am crescut din 3 in 3, si am mers drept pana bereta a masurat 14 centimetri (de la inceput). Urmeaza scaderile, la fiecare 12 ochiuri.
Marginea este facuta cu croseta. centrul florii este un nasture crosetat, modelul este de aici , iar schema la floare este mai jos.

marți, 17 ianuarie 2012

caciula tricotata model pisica

Iar pisica. De data aceasta este tricotata.

Modelul l-am vazut demult intr-un catalog Phildar, iar zilele acestea am gasit diagrama aici.
Am facut doua dreptunghiuri de 20/17 cm (varsta 1 an). Dupa ce le-am cusut am bagat andrelele si am facut urechile (10 randuuri pe 12 ochiuri, un rand 10 ochiuri, un rand 8, un rand 6 si am incheiat).
Am descoprit ca snurul dublu (cel de pe vremuri de la mileuri) este cel mai bun pentru legat sub barbita. Se face repede, iese destul de gros incat sa nu taie.

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Caciula crosetata model pisica

Inca o caciula cu pisica. Alta pisica. As putea spune o pisica normala.
Este lucrata clasic: 12pic.scurte, apoi 24sc, urmatoarul rand 1pic.scurt, 2pic. scurte in acelasi ochi, pana la sfarsitul randului, randul 4: 1,1, 2, pana se ajunge la dimnensiunea dorita (aceasta este pentru circumferinta capului 50). Se croseteaza in jur de 18/20 cm - pentru varsta 5 ani.
Aplicatiile: ochii sunt nasturi decorativi, nasul, gura si mustatile sunt cusute, urechile sunt aceleasi de la caciulita Hello Kitty (am cusut un fel de triunghi mic in interiorul urechii)




joi, 12 ianuarie 2012

Bereta rosie cu floricica

O bereta crosetata.

Am inceput de sus, cu picioruse simple (fara dat pe croseta, decat bagat croseta prin ochi si scos firul), 12 pic, rnd. 2 - 24pic; rnd. 3 si urmatoarele dupa modelul : 1pic, 2pic; 1, 1, 2; 1, 1, 1, 2; Am crescut asa pana am ajuns la 20 centimetri. Apoi se scade pana se ajunge la circumferinta capului.Se mai fac2-3 randuri drepte.

La floare am cusut un nasturel decorativ, iar modelul este acesta (ce-a de-a doua)

luni, 9 ianuarie 2012

fularul incolacit

Ca sa asortez ceva la geanta, am crosetat un fular dintr-un fir acryl, cu croseta nr.3,5.
Am facut un lant de 1,5m, randul 1piciorus dublu in fiecare ochi de lant, randul 2: *1pd, doua picioruse duble in urmatorul cohi de lant*, se repeta pana la sfarsit, randul 3: *1 pd, 1pd, 2pd in rmatorul pd.*, se repta pana la final. Se continua modelul cat se doreste de lat fularul, al meu are aprox. 10 cm.
Si asa arata impreuna.

vineri, 6 ianuarie 2012

topul cerc

Un top crosetat, pornit din centru. Foarte interesant ca mod de lucru. Tot timpul ai impresia ca deja l-ai terminat.



joi, 5 ianuarie 2012

Geanta mare (fat bottom bag)

Am vrut sa imi fac o geanta. Ceva care sa fie simplu de facut, sa mearga repede, si am gasit: Fat bottom bag. Este o geanta incapatoare. Cand m-am uitat pe schema mi s-a parut ca nu va iesi suficient de mare pentru mine, asa ca am facut cateva randuri in plus in centru.



Sacul pentru grupa mica

Este  un saculet pentru gradinita. Din flori si frunze, cusute intre ele. Si, ca nu pierdem ce avem in el, i-am pus si capuseala, dintr-o panza alba, groasa.



duminică, 1 ianuarie 2012

La multi ani

La multi ani tuturor cu multa sanatate si numai bucurii.
Sa fie anul 2012 asa cum si-l doreste fiecare.

Un fes perfect

Anul trecut am tricotat un fes. Mmmm, ba ca-i prea mic, ba ca-i prea strans, ba ca lasa urme. Anul acesta am incercat din nou. Si am reusit. Am gasit fesul perfect. Ideea de baza este de aici, numai ca in loc de 100 ochiuri am pus pe 90, si am lucrat 18 centimetri. Arata foarte bine incheiat asa.